20 yıldan fazla Türkiye’de faaliyet gösteren Fransız Legrand, dünyada olduğu gibi Türkiye’de şirket satın almaya önem veriyor. Önceki yıllarda şirket satın alan Legrand Dünya CEO’su Benoit Coquart, kur dalgalanmasıyla birlikte fırsatların da olabileceğine işaret ederek, fırsat çıkması halinde satın alma yapabileceklerini açıkladı.

Fransız Legrand, başta şalt ürünleri ve kesintisiz güç kanalları olmak üzere pek çok elektrik aparatları ve sistemler geliştiriyor. Türkiye tesislerinde yaptığı üretimin yüzde 50’sini iç pazara sunan şirket, yüzde 50’sini ihraç ediyor. Türkiye’ye güvenen Fransız firma, Türkiye’deki yatırımlarını daha da artıracak. Döviz kurundaki dalgalanmaya rağmen yatırım planlarını bozmadığını açıklayan Legrand Dünya CEO’su Benoit Coquart, Türkiye’deki hedeflerini anlattı.

5 milyon euroluk yatırım

Türkiye’nin grup içerisinde ilk 10 ülke arasında yer aldığına işaret eden Benoit Coquart “Gebze’deki tesisimizde kapasite artırımına 5 milyon euro yatırım yapacağız. Birkaç ay içinde başlayacak. Kur iniş-çıkışlarına göre yatırımlara karar vermiyoruz, aldığımız kararlar uzun vadelidir. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu yatırımlarda Türkiye’ye güvendiğimizi gösteriyor” açıklamalarında bulundu. Türkiye’de faaliyet gösteren Ar-Ge merkezlerine de yatırım yapacaklarını aktaran Coquart, böylece onun daha fazla gruba yatırım sağlayacak yeni ürünler geliştirmesini sağlayabileceğini kaydetti. Türkiye Legrand’ın geçen yıl çok iyi bir performans sergilediklerini aktaran Coquart, “Geçen yıl yüzde 25 büyüdük. Bu yıl ise ilk yarıda yine müthiş bir performans sergiledik. Herşeye rağmen yılın tamamında güzel bir performans bekliyoruz” dedi. Türkiye’deki tesislerinde 1000 kişiye istihdam sağladıklarını, iş verdikleri tedarikçileri ile birlikte bu rakamın 2 bin kişiye çıktığını anlatan Coquart, iki Fransız dışında tüm çalışanların Türk olduğunu söyledi.

Metroya kesintisiz güç

Türkiye’deki ağırlıklı şehir hastaneleri ve IT sektörlerine hizmet verdiklerini bildiren Benoit Coquart, ayrıca İstanbul Yeni Havalimanı ve metrosuna da kesintisiz güç kaynakları üreteceklerini açıkladı. Legrand Türkiye CEO’su Levent Ilgın ise, “İstanbul’da yapımı devam eden metrolarda Legrand ürünleri kullanılıyor. Yeni havalimanında da ürünlerimiz olacak” açıklamasında bulundu.

Leyla İlhan
Dünya Gazetesi